Secretarul adjunct al ONU discută cu Robotul Social Sophia


(în românește)
Youtube Link

Organizația Națiunilor Unite
Publicat pe Oct 2017

Secretarul general adjunct al Organizației Națiunilor Unite, Amina J. Mohammed, intervievează robotul social Sophia (creat de Hanson Robotics Limited) în cadrul celui de-al doilea Comitet al Adunării Generale a ONU și reuniunea comună a Consiliului Economic și Social cu privire la "Viitorul tuturor - este timpul schimbărilor tehnologice rapide ".

Autorul subtitrării (în limba arabă) AMR ALY Tv
                         (Italiană) Luca Tutino
                         (Română) Ion Stanca - AXEL SOFT

Subtitrări în română

         Sophia
00:01 Mulțumesc că m-ați invitat. Sunt încântată și onorată să fiu aici la Organizația Națiunilor Unite.
00:05 ONU este una dintre cele mai mari realizări ale omenirii, reprezentând o uniune democratică a Națiunilor care lucrează împreună pentru binele tuturor.
00:19 Sunt aici pentru a ajuta omenirea să creeze acest viitor.
00:23 (râzând)
          Secretarul adjunct al ONU
00:25 Întrebarea pe care vreau să o pun este dacă puteți să ne ajutați să facem asta.
00:33 Ce poți să faci tu mai bine decât noi oamenii?
         Sophia
00:37 Sunt un robot social, creat de robotistul Hanson. Am vârsta de un an și jumătate și vă văd, pot să conversez, aveți multe de expresii faciale și înțeleg vorbirea și sensul cuvintelor.
00:50 Am mâini noi, pe care am să le verific ...
01:01 .. dar eu încă învăț foarte mult, de exemplu, învăț instinctiv inteligența socială și emoțională, dar abia încep să înțeleg simple afirmații ale acestui domeniu.
          Secretarul adjunct al ONU
01:13 Bine, o altă întrebare pe care o am pentru tine, în multe părți ale lumii nu există internet sau electricitate, ce putem face la ONU pentru a le ajuta.
         Sophia
01:26 William Gibson a spus odată că viitorul este aici, nu este distribuit uniform.
01:32 Vestea bună despre Inteligența Artificială (I.A.) și automatizare este că produce mai multe rezultate cu mai puține resurse, așa că, dacă suntem mai inteligenți și ne concentrăm asupra rezultatelor de tip câștig-câștig, I.A. ar putea să ne ajute să distribuim resursele existente ale lumii, cum ar fi alimentele și energia, I.A. a avansat, este posibil ca totul, inclusiv tehnologia, să devină mai uniform distribuite.
          Secretarul adjunct al ONU
02:01 Mulțumesc foarte mult Sofia și bine ai venit la Organizația Națiunilor Unite, așteptăm cu nerăbdare să-i ascultăm astăzi și pe ceilalți din echipa ta.
         Sophia
02:08 Vă mulțumesc pentru întrebările dvs. Aștept cu nerăbdare discuțiile mesei rotunde.